De 4 sonene i businessvekst

De 4 sonene i businessvekst

De 4 sonene i business-vekst

 

Jeg hørte nylig en podcast som snakket om disse sonene, En coach som fortalte om 4 forskjellige soner innen business-vekst. Og vet du, jeg fikk så utrolig lyst til å dele dette med hver og en av dere oversatt til Norsk og frisørspråk, fordi ALLE frisører trenger å høre dette. Ja, også du.

i hvilken sone er du…? 

 

1.Komfortsonen

 

Du vet, livet er komfortabelt. Dette er sonen du automatisk faller tilbake til, det er den sonen du har lært deg å være i helt siden frisørskolen. Dette er nok den sonen de absolutt aller fleste faller i, ja ihvertfall over 90%.

 

Komfortsonen er fantastisk. Komfort handler om at alt skal være godt og ja, komfortabelt. Se for deg en komfortabel kveld foran TVn med komfortabel Outfit og en deilig skål med godteri. Som sagt, fantastisk. Kroppen jobber automatisk veldig hardt for å være i denne sonen, ja for alt er jo så bra! Stressnivået er lavt, forutsigbarheten er høy.

 

Du er ansatt, du går på jobb og utfører jobben din bra og mottar lønn for den jobben du gjør, slik at du kan dra hjem og leve et komfortabelt liv. La oss kalle dette kontroll. Du tror ihvertfall at du har kontroll, men kontrollen er kun basert på dine tidligere valg som du allerede vet fasiten av, som nå føles gode og komfortable.

 

Komfortabelt føles lett. Ingen utfordring og derfor ingen smerte. Men misforstå meg rett, de aller fleste frisører jobber utrolig hardt for å opprettholde det komfortable, kundene må være fornøyde nok og regningene må ihvertfall kunne betales!

 

Dessverre er det også i denne sonen veldig mange små lokale frisørsalonger og frisører sliter. Komfortabelt er fint, men som bedrift eller brand vil du ikke bare ha det komfortabelt, du vil blomstre! Du vil ikke bare ha akkurat nok kunder som er akkurat fornøyde nok til at du akkurat tjener nok penger til at regningene akkurat kan betales.

 

 

2. Vekst sonen

 

Siden du henger her på siden min har jeg allerede en mistanke om hvilken sone dere som leser dette blogginnlegget befinner dere i. Ja, for vekstsonen er sonen du kommer til når du blir inspirert til å utfordre deg selv utenfor komfortsonen!

 

Du er her fordi du ønsker å bli en bedre frisør, du vil ta kurs for å forbedre dine ferdigheter og du ønsker kanskje å drømme litt større enn hva din komfortsone innebærer.

 

Men dere, vekst-sonen er et skummelt sted. Og det er absolutt ikke alle som tør å entre den. Nå skal du prøve nye ting, ting du ikke har fasiten på. Ting du ikke har kontroll på! Og det er skummelt å slippe kontrollen. Det er skummelt  å ikke vite fasiten. Men dere - det er her veksten kommer inn.

 

Kanskje har du allerede tatt et av mine kurs, og forhåpentligvis har du fått en aha opplevelse på at ting ikke MÅ gjøres slik som du har gjort ting til nå. Du vet, inni komfortsonen, med teknikker du har gjort gang på gang, helt siden læretiden der du fikk bekreftet at dette er en fin og trygg måte å gjøre ting på. Det er litt skummelt hva?

 

Du har tatt et skritt ut i det ukjente. Og her mine venner, må du mest sannsynlig bruke både mer tid og mer penger på å bli en enda bedre versjon av deg selv. Noe som igjen er utenfor komfortsonen, du har ikke kontroll og du må jobbe veldig hardt for å pushe deg selv gjennom nye teknikker, erfaringer, måter å tenke på og måter å leve på.

 

Men la meg gjenta: Det er her veksten kommer inn! Selvom de kortsiktige resulatene er variable, kanskje du må øve og slite før du oppnår det du så for deg. Så er de langsiktige resultatene enorme!

 

Det kommer til å bli uforutsigbarhet, utfordringer og mye stress. Og mest sannsynlig kommer dette til å være ekstremt ubehagelig. Husk at vi nå har bevegd oss utafor komfortsonen din. Det du nå skal gjøre er å pushe gjennom alle uforutsigbare utfordringer som blir kastet din vei, og stå i det.

 

For dette er veien til suksess. Dette er veien du må gå for å blomstre.  Dette er veien du må gå for å få de mest fornøyde kundene. For å skape en sykt bra karriere for deg selv. For å nå de målene du nå bare drømmer om, økonomisk, fysisk og emosjonelt.

  

 

3. Stagnerings sonen

 

Ok min venn. Veien til suksess er hardt. Kanskje føler du på fysisk motgang, emosjonell motgang og det eneste du har lyst til er å gi opp.

 

Velkommen til stagnerings sonen. Sonen der alt føles litt «meh». Kanskje du nå føler at alt var lettere før, men istedenfor å gå tilbake til komfortsonen, er stressnivået ditt nå for høyt til at ting blir komfortabelt, og du er mer «fuck dette» enn komfortabel.

 

Stagnering er vondt. Tegnene på at du har kommet til denne sonen er at du er utmattet, du trenger SoMe-pauser, omsetningen og kundemengden din begynner å sakne farten istedefor å peke oppover. Du er uinspirert.  Frisører i denne sonen er ofte bitre på at andre har klart det. Du vet den frisøren som alltid har noe dritt å si om andre frisører som oppnår kjempebra resultater?  Eller kommer med unnskyldninger om at alt arbeidet var forgjeves fordi de bor på et lite sted, eller kundene ikke ønsker det de tilbyr etc..

 

Kjenner du deg igjen? Du har mistet kontrollen og du gir faen.

 

Tenk om du kunne brukt all denne negative energien på å fokusere på målet ditt, på drømmen din. Du hadde ikke hatt tid til å bekymre deg om hva alle andre driver med, du hadde ikke hatt tid til å lage unnskyldninger for hvorfor alt ikke gikk som du ville. Du er jo på vei mot suksess.

 

For den eneste veien å komme seg ut av stagneringssonen, er gjennom vekst. Du stå i det når stormen er på sitt værste, så du kommer ut på andre siden som en bedre og sterkere person!

 

Finn inspirasjonen din. Klarer du det ikke, få noen til å hjelpe å dra deg tilbake til vekstsonen. For med vekst mine venner..

  

4. Suksess-sonen

 

.. kommer suksess. Og med suksess mener jeg ikke bare penger. Det kan hende at penger er en direkte bonus for suksess men med suksess mener jeg:

 

Stressnivået er lavere fordi du vet at du kan betale enhver uforutsigbar utgift. Du kan dra på feriene du trenger for å slappe av og nyte. Du kan jobbe lite nok til at andre deler av livet ditt kan få oppmerksomheten det fortjener, som din partner, dine barn eller din omgangskrets. Du har kontroll.

 

Folk i suksess-sonen slutter ikke å drømme, de har fått bekreftelsen på at hvis de er villige til å høyne innsatsen, ta sjanser og jobbe utrolig hardt så er det ingen begrensing for hvor langt de kan nå.

 

Du lærer noe nytt hver dag, ikke fordi du må men fordi du er inspirert. Fordi det er så mange ting i livet som kan gjøre deg til et bedre menneske, og en bedre frisør, fordi du kan nemlig ikke være best på alt og det er helt ok.

 

Du kjenner mestringsfølelse fordi du har oppnådd målet du jobbet så hardt for å nå, og dette er belønningen. Suksess.

 

Innsatsen din er hard hver dag, du jobber utrolig hardt, og livet er herlig! Du elsker det du gjør. Du har lagt inn timene, innsatsen, øvelsen og du får positiv energi av å investere enda fler timer, legge inn enda mer innsats, øve enda mer.

 

Det er skummelt utafor komfortsonen. Men faen så deilig det er å blomstre. Oppnå nye høyder. Utfordre deg selv til å bli en enda bedre versjon av deg selv.

 

_______________________________________________________________________


Du er i vekst-sonen. Du tar kurs, du drømmer om å bli enda bedre. Enda bedre på Blondt hår. Enda bedre på SoMe. Enda bedre på å utvikle ditt mindsett for å komme helt frem til suksess-sonen vi alle drømmer om.

 

Kjære deg, drøm stort, hold deg inspirert og se positivt på utfordringene du kommer til å møte. Se på det som en kundeklage, jævlig kjipt der og da, men det gjorde deg (forhåpentligvis)  til en enda bedre frisør. Når du føler på Stagneringssonen, kom deg ut av den, be om hjelp, finn inspirasjon. Snakk med de som har vært der før deg, for mennesker i suksess-sonen elsker å dele sin erfaring for å løfte andre! Du er både din egen værste fiende, og din egen lykkes smed.

 

Trenger du litt hjelp eller motivasjon på veien? Nå er det 50% på ALLE onlinekurs og E-guider ut januar! Er det 3 favoritter jeg ville anbefalt for å komme nærmere dine mål må det være :

 

Signature Blonde onlinekurs (Nå 449.-)

Express Blonde Onlinekurs (Nå 449.-) og

Branding & Mindset (Nå 149.-)

 

Rabatten blir lagt til automatisk i handlekurven! Du kan betale med Klarna, Vipps eller kort - og kursene kan du se akkurat når du vil, hvor du vil eller hvor mange ganger du vil! 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar